(24 stk.)
Ingredienser:
Dej:
50 g. gær
450 ml. lunt mælk
225 g. koldt smør skåret i små stykker
1 stort æg
0,5 tsk. salt.
75 g. sukker
0,5 tsk. stødt kardemomme
750 g. hvedemel
450 ml. lunt mælk
225 g. koldt smør skåret i små stykker
1 stort æg
0,5 tsk. salt.
75 g. sukker
0,5 tsk. stødt kardemomme
750 g. hvedemel
Fremgangsmetode:
- Bland mel og sukker sammen i en skål.
- Smuldr det kolde smør heri med hænderne.
- I en anden skål, pisk det lune mælk og æggene sammen.
- Opløs gæren heri.
- Tilsæt melet lidt ad gangen. Måske skal du bruge lidt mindre, måske lidt mere.
- Saml dejen og ælt den til at den er blank og smidig.
- Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et fugtigt klæde.
- Lad dejen hæve i 45 minutter.
- Form dejen til boller og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dæk bollerne med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pensl bollerne med æg eller mælk.
- Bag bollerne i 10-15 minutter til at de lyder hule, når at du banker dem under bunden og er gyldenbrune.
- Server bollerne lune, som de er eller med koldt smør.
Super gode, bløde og vanedannende boller. Denne opskrift er blevet brugt til stort set ALLE fødselsdage i min familie i årevis og den er en vinder hver eneste gang. Jeg har slet ikke tal på hvor mange gange at nogen har efterspurgt opskriften. Boller kan fryses og varmes i mikroovnen og så er de næsten som friskbagte, men det er sjældent er de når helt til fryseren, før end at de er spist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar