18. maj 2015

Drømmekage med ekstra kokosmasse.

(til en springform (diameter ca. 25 cm.))

Ingredienser:

Kage:
4 æg
250 g. hvedemel
300 g. sukker
2,5 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker eller kornene fra 1 vanillestang
50 g. smør
200 ml. mælk

Kokosmasse:
130 g. kokosmel
190 g. smør
350 g. brun farin
75 ml. mælk

Fremgangsmetode:

Kage:
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pisk æg og sukker luftige med en elpisker.
  • Pisk vanillesukker/vanillekorn og bagepulver i æggemassen.
  • Sigt melet i og rør dejen sammen til at den netop er blandet.
  • Opvarm mælk og smør i en gryde til at smøret er smeltet.
  • Hæld den lune mælk/smør-blanding i dejen og rør dejen forsigtigt sammen til at der ikke er klumper.
  • Smør en springform og drys den med mel.
  • Hæld dejen i formen og bag den i 25-30 minutter til at en tandstik/træspyd kan stikkes i kagens midte og trækkes op igen, uden at våd dej hænger ved.
  • Tag kagen ud af ovnen og lav kokosmassen. Sluk ikke for ovnen, men skru den op til 225 grader.
Kokosmasse:
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det igennem til en ensartet masse.
  • Fordel fyldet over kagen og stil kagen tilbage i ovnen igen i 5-7 minutter til at fyldet er boblende og lækkert.
Klassisk, lækkert og snasket drømmekage, lige som at den skal være. Kagen er luftig og med en svag smag af vanille og kokosfyldet er klistret og sødt. Egner sig godt til ethvert kaffebord eller fødselsdag og kan sagtens spises dagen efter også.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar