13. april 2015

Krydrede fritter i ovn.

(2-3 personer)

Ingredienser:
350 g. sweet potato/sød kartoffel
350 g. bagekartoffel
1-2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
0,25 tsk. sort peber
0,25 tsk. paprika
0,25 tsk. løgpulver

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 230 grader. 
  • Skræl bagekartoffel og sweet potato/sød kartoffel.
  • Skær begge slags kartoffel i stave/både. Forsøg at lave dem ens i størrelse, så at de bliver færdige på samme tid.
  • Kom fritterne i en plastikpose/skål.
  • Kom olie og krydderier i og bland det med hænderne.
  • Spred fritterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at de kun ligger i ét lag.
  • Bag fritterne i ovnen i 20-40 minutter, alt afhængig af hvor store at dine stave er og hvor sprøde, at du vil have dine fritter.
  • Servér dem varme med en god dip, ketchup eller bare som de er.
Sprøde, møre fritter der er et godt alternativ til bare de sædvanlige ovnkartofler eller pommes frites. Er du ikke til sød kartoffel, kan du blot bruge almindelige kartofler hele vejen igennem eller erstatte med knoldselleri, gulerødder, pastinakker, ja kun fantasien sætter grænser. Du kan også tilsætte et par fed knust hvidløg eller andre krydderier lige efter din egen smag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar