3. februar 2015

Pølsehorn.

(24 stk.)

Ingredienser:

Dej:
25 g. gær
500 ml. lunkent vand
1 spsk. smagsneutral olie
1 æg
1 tsk salt.
1 tsk. sukker
Hvedemel

Andet:
12 store pølser skåret i halve eller 24 brunch-pølser
Evt. sesamfrø

Fremgangsmetode:
  • Opløs gæren i vandet.
  • Bland olie, sukker, salt og ægget i.
  • Tilsæt mel indtil at du har en blød dej, som ikke klistrer, men heller ikke er tør.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til at den er elastisk og springer tilbage når at du prikker i den.
  • Læg dejen tilbage i skålen, dæk skålen med et vådt fugtigt klæde.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 60 minutter.
  • Vend dejen ud på bordet og slå luften lidt ud af den.
  • Del dejen i 24 stykker.
  • Rul hvert stykke til en pølse.
  • Sno "dej-pølsen" rundt om en pølse.
  • Placér pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og dæk dem med et fugtigt klæde.
  • Lad pølsehornene hæve igen i ca. 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader (180 varmluft).
  • Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.
  • Bag pølsehornene i 15-20 minutter.
Lækre sprøde og bløde pølsehorn, lige til at servere lune med en klat ketchup eller mayonnaise. Man kan med fordel bage en stor portion, lade dem køle af og lægge dem i fryseren. Så er de lige til at tø op eller putte i madkassen. Jeg er ikke selv stor fan af pølsehorn, så jeg bagte disse til Joy til madpakke, da hun lige er startet på uddannelse her d. 2. februar. Og i følge Joy så SKAL de være med hvedemel, der skal sesamfrø på toppen og mayonnaise ved siden af, for at det skal gøres rigtigt. Men er du mere til grovere mel og ketchup på siden, så er det bare sådan at du gør.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar