(ca. 30 stk.)
Ingredienser:
115 g. blødt smør
140 g. nutella (evt. blødgør det i 10-15 sekunder i mikroovnen)
140 g. sukker
80 g. farin
85 g. hvedemel
130 g. havregryn
1 æg
0,5 tsk. natron
0,25 tsk. salt
140 g. nutella (evt. blødgør det i 10-15 sekunder i mikroovnen)
140 g. sukker
80 g. farin
85 g. hvedemel
130 g. havregryn
1 æg
0,5 tsk. natron
0,25 tsk. salt
Fremgangsmetode:
- Bland smør, nutella, sukker og farin i en skål og pisk det grundigt sammen.
- Tilsæt ægget og pisk igen.
- Tilsæt hvedemel, havregryn, salt og natron og rør dejen sammen til at den er ensartet.
- Stil dejen på køl i minimum 40 minutter, gerne et par timer.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Tril kugler af ca. en spiseskefuld af dejen og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne midt i ovnen i ca 8-12 minutter, alt afhængig af hvordan at du ønsker konsistensen. Jo længere bagetid, jo sprødere bliver resultatet.
- Lad kagerne køle af på bagepladen i et par minutter før at du flytter dem over på en bagerist.
- Opbevar i en lufttæt beholder.
Da det igår, d. 5. februar, var international nutella day (http://www.nutelladay.com) skulle jeg da lige prøve kræfter med en opskrift på cookies med nutella. Resultatet blev sprøde, knasende og med et strejf af hasselnødde-smag fra nutellaen. Joy sagde flere gange: "Fuck, det er nogen gode cookies Annemette!". Så det må jeg vel tage som godkendt.
Denne fine etiket vandt jeg engang, som trøstepræmie i en konkurrence på Facebook. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar