15. marts 2015

Fødselsdagsboller.

(24 stk.)

Ingredienser:

Dej:
50 g. gær
450 ml. lunt mælk
225 g. koldt smør skåret i små stykker
1 stort æg
0,5 tsk. salt.
75 g. sukker
0,5 tsk. stødt kardemomme
750 g. hvedemel

Fremgangsmetode:
  • Bland mel og sukker sammen i en skål.
  • Smuldr det kolde smør heri med hænderne.
  • I en anden skål, pisk det lune mælk og æggene sammen.
  • Opløs gæren heri.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen. Måske skal du bruge lidt mindre, måske lidt mere.
  • Saml dejen og ælt den til at den er blank og smidig.
  • Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et fugtigt klæde.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter.
  • Form dejen til boller og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Dæk bollerne med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 15 minutter.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Pensl bollerne med æg eller mælk.
  • Bag bollerne i 10-15 minutter til at de lyder hule, når at du banker dem under bunden og er gyldenbrune.
  • Server bollerne lune, som de er eller med koldt smør.
Super gode, bløde og vanedannende boller. Denne opskrift er blevet brugt til stort set ALLE fødselsdage i min familie i årevis og den er en vinder hver eneste gang. Jeg har slet ikke tal på hvor mange gange at nogen har efterspurgt opskriften. Boller kan fryses og varmes i mikroovnen og så er de næsten som friskbagte, men det er sjældent er de når helt til fryseren, før end at de er spist.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar