15. marts 2015

Lagkagebunde.

(til en lagkage med 3 lag. (diameter ca. 26 cm.)

Ingredienser:

Grunddej:
3 æg
150 g. hvedemel
150 g. sukker
1 tsk. bagepulver

Smagsvariationer:
1 tsk. vanillesukker/1 vanillestang
eller
4 spsk. kakaopulver

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Pisk hviderne stive og sæt dem til side.
  • Pisk sukker og blommer til at det er let og luftigt.
  • Sigt mel og bagepulver i æggeblomme- og sukkerblandingen.
  • Rør dejen sammen.
  • Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, sådan så at du ikke slår luften helt ud af dem.
  • Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform.
  • Bag bunden til at den er gennembagt og at en tandstik/træspyd kan stikkes ned i kagens midte uden at trække våd dej med op. Dette kan være alt fra 12-15 minutter, det kommer helt an på ovn, størrelse af form osv.
  • Lad bunden afkøle i ca. 10 minutter før at den tages ud af formen.
  • Lad bunden køle HELT af, sæt den gerne i køleskabet før at du skærer den over to gange, så at du har 3 bunde.
Bløde og luftige bunde, meget bedre end de købte. Bundene kan bages og skæres ud flere dage før og så fryses ned så at de blot skal tages op aftenen før at de skal bruges. Jeg skulle lave to lagkager til en børnefødselsdag og endte op med følgende smagskombinationer:

Kage 1:
Bunde med vanille
Bananskiver
Jordbærmarmelade
Kagecreme
Flødeskum

Kage 2:
Bunde med kakao
Frosne, optøede bær
Friske bær
Knust marengs
Flødeskum


Kage 1.
Kage 2.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar