12. april 2015

Påske cupcakes med vanille.

Ca. 12 cupcakes.

Ingredienser:

Cupcakes:

125 g. blødt smør
175 g. sukker
3 æg
225 g. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
0,25 tsk. salt
0,8 dl. sødmælk
Kornene fra 1 vanillestang

Frosting:

60 g. blødt smør
125 g. flormelis
1 tsk. vanillesukker
100 g. neutral flødeost (ikke light)

Evt. M&Ms med peanuts eller andet æg/æggeformet slik/chokolade

Fremgangsmetode:

Cupcakes:
  • Forvarm ovnen til 170 grader.
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt det til side.
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
  • Bland kornene sammen med ca. 1 spsk. af sukkeret.
  • Pisk sukker, smør og vanillesukker let og luftigt med en håndmixer eller i en køkkenmaskine.
  • Rør skiftevis mælk og melblandingen i sukkermassen. Rør kun til at massen er ensartet.
  • Fordel dejen i muffinformene.
  • Bag kagerne i 25-35 minutter eller til at en tandstik kan stikkes ned i en kages midte og trækkes op igen, uden at våd dej hænger ved.
  • Lad kagerne afkøle helt på en bagerist før end at du pynter dem.
Frosting:
  • Alle ingredienser piskes godt sammen til en luftig frosting.
  • Massen kommes i en sprøjtepose og er klar til brug. Man kan sagtens lave frostingen inden og stille den på køl indtil brug.
  • Lav små "reder på kagerne og placér et par "æg" i hver rede.
Lækker og luftig cupcake med god smag af vanille. Toppen bliver let sprød og knaser en smule, imens at midten er svampet og blød. Selve kagen er ikke for sød og derfor går den sig godt med frostingen på toppen og at pynte kagerne med små reder og æg, giver en simpelt, men stadig påske-agtigt udtryk. Super god idé til påskebordet.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar