28. oktober 2015

Hjemmelavet pizza.

(2 mellemstore pizzaer)

Ingredienser:

Dej:
2,5 dl. lunkent vand
25 g. gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. olie
Ca. 400-500 g. hvedemel

Forslag til fyld 1:

Revet ost
Tomatpuré
Skinkestrimler
Champignon, sauteret og duppet tørre for væske
Løg, sauteret
Oregano

Forslag til fyld 2:

Revet ost
Tomatpuré
Pepperoni
Rød peberfrugt i skiver
Oregano

Forslag til fyld 3:

Frisk mozzarella
Parma- eller serranoskinke
Tomatpuré
Rødløg i tynde skiver
Basilikum

Fremgangsmetode:
  • Bland olie, salt, sukker og vand i en skål.
  • Opløs gæren heri.
  • Tilsæt gradvist melet til at du har en samlet dej, der ikke klistrer helt vild, men heller ikke er tør.
  • Ælt dejen grundigt, gerne i 8-10 minutter, til at den er smidig og blød.
  • Tildæk dejen i skålen og stil den til hævning i 30-40 minutter.
  • Imens at dejen hæver kan du forberede fyldet.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Slå dejen ned og del den i to lige store stykker.
  • Rul de to stykker til pizzaer, i lige den form du ønsker. Mine blev bare runde.
  • Læg pizzaerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Start med tomatpuré og bug derefter pizzaen op som du lyster. Jeg plejer at starte med et tyndt lag ost, kød, grønt, lidt mere ost og så krydderi på toppen.
  • Bag pizzaerne i den forvarmede ovn i 20-30 minutter, til bunden er gennembagt og osten er godt smeltet.
  • Servér straks.
Løsning på aftensmad som alle kan lide. Man kan fylde dem med lige hvad hjertet begærer og undlade det man ikke kan lide, super børnevenligt. Dejen kan også deles op i flere stykker og man kan lave små pizzaerne til madpakken eller man kan være kreativ og måske forsøge sig med en dessertpizza, hvor man bager bunden først og derefter fylder fyldet på? God bagelyst!


Udrullet dej.
Lige sat i ovnen.
Færdiiiiiiig!
Et stykke klar til indtagelse, haps!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar