Ingredienser:
Dej:
50 g. gær
200 ml. lunkent vand
100 ml. lun letmælk
100 g. smeltet smør
2 æg
0,5 tsk. salt.
3 spsk. sukker
500-700 g. hvedemel
200 g. god, mørk chokolade, groft hakket
200 ml. lunkent vand
100 ml. lun letmælk
100 g. smeltet smør
2 æg
0,5 tsk. salt.
3 spsk. sukker
500-700 g. hvedemel
200 g. god, mørk chokolade, groft hakket
Fremgangsmetode:
- Bland mælk, vand, sukker og salt i en skål.
- Opløs gæren heri.
- Pisk æggene i og rør smørret.
- Tilsæt gradvist melet til at dejen er sammenhængende, let fugtig, men ikke klistret.
- Vend dejen ud på bordet ælt den lidt, 4-5 minutter. Den vil hænge lidt fast i bordet, men bland endelig ikke for meget mel i.
- Læg dejen tilbage i skålen og vend den hakkede chokolade i dejen.
- Tildæk dejen med et fugtigt rent viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i ca. 30-40 minutter.
- Slå dejen ned og form den til boller. Jeg fik 18 store boller ud af dejen.
- Placér bollerne tæt sammen på en bageplade, dæk pladen igen med et fugtigt klæde og stil bollerne til efterhævning i atter 30-40 minutter. Hævetiden vil sørge for at bollerne "vokser" sammen på pladen.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk.
- Bag bollerne i 12-18 minutter, afhængig af størrelsen. Overfladen skal være gylden og de skal lyde hule når at du knipser let på dem.
- Servér bollerne lune eller afkølede. Bollerne kan fryses.
Svampede og saftige chokoladeboller for enhver lille sult. Chokoladen kan varieres, men jeg anbefaler en god mørk, gerne minimum 60%. Jeg bagte dem som overraskelse til min kæreste, da han var i skole og de blev senere hjertevarmt godkendt af både hans veninde og hans to venner, så bare i gang i køkkenet.
Food porn. |
I selskab med pølsehorn, også til kæresten. |
Haps! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar