3. november 2015

Efterårs-gryde.

(3-4 personer)

Ingredienser:

450 g. hakket oksekød 3-7%
1 stort løg
4 gulerødder
1 glas tomatsauce (kan erstattes med blendede, hakkede tomater)
4-5 kartofler
0,5 dl. ketchup
4 dl. vand
Olie til stegning
Salt
Peber
Paprika
Meljævning (mel blandet med vand eller Maizena sovsejævner)
Evt. sovsekulør

Fremgangsmetode:
  • Hak løg og skær gulerødder og kartofler i mundrette stykker.
  • Varm olie i en gryde og start med at svitse løgene til at de er klar.
  • Herefter kommes gulerødder og kartofler i.
  • Tag grøntsagsblandingen op af gryden og kom den over i en skål og stil den til side.
  • Brun kødet i lidt olie i gryden.
  • Når kødet er brunt, tilsættes grøntsagerne igen sammen med tomatsaucen og ketchup.
  • Tilsæt vandet og rør godt rundt.
  • Tilsæt krydderier efter smag og behov.
  • Lad gryderetten stå og simre til kartofler og gulerødder er møre og saucen tyknet en anelse.
  • Smag igen til med krydderier.
  • Nu kan du jævne gryderetten med en meljævning, hvis at den er for tynd. Dette gøres blot ved at ryste mel og vand (ca. 3 spsk. mel og 1 dl. vand) sammen, hælde det i retten lidt ad gangen og lad det koge igennem.
  • Hvis du vælger at tilsætte kulør, kan du gøre det nu og retten er klar til servering.

Varmende og rustik gryderet, perfekt til de kolde og blæsende efterårsdage. Jeg serverede retten med nogle hjemmebagte parmesan/oregano snegle og en klat græsk yoghurt på toppen. Næste gang vil jeg også tilsætte champignon, pastinak og måske perleløg, for at gøre retten mere spændende, men god er den. Til børn bille man kunne smække nogle cocktailpølser eller majs i, de ville egne sig glimrende.



Ikke ligefrem fotogen i gryden.
Lidt kønnere på tallerken dog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar