10 stk. store snegle
Ingredienser:
Dej:
200 g. hvedemel
100 g. durummel
15 g. gær
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
180 ml. lunkent vand
2,5 spsk. olie
400 g. flåede tomater
2 spsk. tomatkechup
0,5 tsk. sukker
0,5 tsk. æbleeddike
Salt og peber
Evt. oregano
Tørret oregano
Revet parmesan af god kvalitet
Fremgangsmetode:
Tomatsauce:
Dej:
Tomatsauce:
- Blend de flåede tomater med en stavblender.
- Hæld de blendede tomater, tomatketchup, sukker og æbleeddike i en lille gryde.
- Lad tomatsaucen simre over lav varme til at det er reduceret og tyknet, det tager ca. 60-80 minutter.
- Smag til med salt og peber og tag tomatsaucen af varme.
- Lad den køle ned til stuetemperatur.
Dej:
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt salt, sukker og olie.
- Rør melet i og vend dejen ud på et meldrysset bord.
- Ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve tildækket i minimum 60 minutter et lunt sted.
Snegle-samling:
- Slå dejen ned og rul den ud til et rektangel i ca. 0,5 cm. i tykkelsen.
- Smør tomatsauce ud over dejen.
- Drys oregano og parmesan ud over dejen.
- Rul dejen fra den lange side med fyld.
- Gør den anden lange side lidt fugtig med en våd finger og tryk sømmen let sammen.
- Skær rullen i skiver af ca. 2-3 cm.
- Placér sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dæk sneglene med et klæde og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Drys med lidt ekstra parmesan på toppene.
- Bag sneglene i 18-22 minutter til at de er gennembagte og osten er gylden på toppen.
- Nyd sneglene lune.
Supergode snegle, som er velegnede både til tilbehør til aftensmaden, til en snack eller i madpakken. Man behøver selvfølgelig ikke at lave sin tomatsauce selv, en købt fungerer udemærket.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar