28. januar 2015

Banan-boller.

(12 stk.)

Ingredienser:
300-500 g. hvedemel
1 dl. havregryn
2 moste bananer
1-1,5 dl. yoghurt naturel
0,5 tsk. salt.
0,5 spsk. sukker
25 g. gær

Fremgangsmetode:
  • Bland sukker, salt, yoghurt og bananer sammen i en skål.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Bland havregrynene med 300 g. af melet.
  • Tilsæt det til de våde ingredienser, tilføj mere mel hvis det er nødvendigt.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til den er blød og elastisk.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30-40 minutter.
  • Form dejen til boller og placér dem på en bageplade med god plads imellem.
  • Lad bollerne hæve igen et lunt sted under et fugtigt klæde i 60 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Pensl bollerne med æg eller mælk.
  • Bag bollerne i 10-12 minutter. De skal være gyldne og lysebrune på toppen og under bunden og det skal lyde hult når du "banker" under bunden på dem.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Bollerne har et let, sødlig banan-smag og er derfor bedst med smør eller måske med pålægschokolade. Krummen er fast og de mætter derfor godt. Dejen kan sagtens pimpes op med hakkede nødder, rosiner eller måske endda hakket chokolade. Man kunne også sagtens erstatte havregrynene med müesli.



Lune boller.

Og lige en overskåret til fremvisning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar