28. januar 2015

Havregrynscookies.

(20 stk.)

Ingredienser:
150 g. havregryn
113 g. blødt smør
0,25 tsk. natron
0,25 tsk. salt
100 g. sukker
25 g. brun farin
0,5 æg
0,5 tsk. vanillesukker
65 g. hvedemel

Fremgangsmetode:
  • Pisk smør, brun farin og sukker sammen.
  • Pisk ægget i.
  • Bland hvedemel, havregryn, salt, vanillesukker og natron i en anden skål.
  • Pisk ved lav hastighed de tørre ingredienser sammen med de våde.
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Tag ca. en spsk. dej, rul den til en kugle og placér den på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den flad. Sørg for at have godt mellemrum mellem dine cookies.
  • Bag i 12-15 minutter til kanten er let gylden. De vil se meget ubagte ud i midten, men det skal de være, de sætter sig meget når de er kølet ned.
  • Lad dem stå et par minutter på bagepladen når du har taget dem ud, men flyt dem derefter til en bagerist, da de ellers vil sætte sig ret godt fast på bagepladen.
  • Lad dine cookies køle helt af på en bagerist, før at de opbevares i en lufttæt beholder.
Disse cookies er ikke bløde i midten, som mange andre cookies, men derimod rigtig sprøde, hvilket jeg personligt er ret vild med. Hvis man skal sammenligne dem med noget, så minder de ret meget om  havrekiksene "My Choice" fra Bisca (hvilket er nogen af mine yndlingskiks).





Ingen kommentarer:

Send en kommentar