28. januar 2015

Grove boller med havregryn.

(ca. 24 stk.)

Ingredienser:
350-400 g. hvedemel
100 g. durummel
200 g. havregryn
0,5 dl. olie
4 dl. lunkent vand
1 dl. yoghurt naturel
1 tsk. salt.
1 tsk. sukker
20 g. gær

Fremgangsmetode:
  • Hæld vandet i en skål.
  • Opløs gæren heri.
  • Tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker.
  • Tilsæt havregryn og lad de stå og trække i 5 minutter.
  • Tilsæt durummel og bland.
  • Begynd med at tilsætte 300 g. af hvedemelet og fortsæt med at tilføje mel til at dejen slipper skålen.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem til at den er glat og smidig. (5-10 minutter)
  • Form dejen til en kugle, læg den i skålen og lad den hæve tildækket i 60 minutter til dobbelt størrelse.
  • Slå dejen ned og form boller.
  • Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Lad bollerne efterhæve under et fugtigt klæde i 50-60 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl evt. bollerne med mælk, kaffe eller æg.
  • Bag bollerne i 12-15 minutter til gennembagte. Det skal lyde hult når at du banker dem under bunden.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Saftige og mættende boller med bid i. De er ikke så luftige i krummen, som en te-bolle, men heller ikke tunge, som en grovbolle. De kan sagtens nedfryses og lunes i mikroovnen og så er de næsten, som friskbagte igen. Man kan sagtens lave større boller og bruge dem til sandwichbrød til madpakken eller måske endda grove burgerboller.


Dejen før hævning.
Dejen efter hævning.
Bollerne formet.
Efter endnu en omgang hævning.
Færdigbagte og lune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar