29. januar 2015

Kransekagetårn.

(Denne portion giver kransekage til ca. 12 personer. Jeg lavede et tårn med 7 lag, 2 kransekagestænger med nougat og ca. 12 stk. kransekagekonfekt)

Ingredienser:

Kransekagemasse:
600 g. marcipan
180 g. flormelis
48 g. pasteuriserede æggehvider

Pynt:
Sprøjteglasur (æggehvide og flormelis pisket sammen med en håndmixer, til at det får en sej konsistens)
Evt. smeltet chokolade
Evt. krymmel

Fremgangsmetode:
  • Pisk marcipan, flormelis og æggehvider sammen med en håndmixer.
  • Kom massen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 4 timer, men gerne natten over.
Kransekagetårn:
  • Rul pølser af dejen på tykkelse med en tommelfinger og del den i stykker på hhv. 10, 12, 14, 16, 18 og 20 cm. Vil du lave et større tårn end 7 lag, så fortsætter du bare derudad med 22, 24, 26 cm. osv.
  • Tryk hver pølse let med to fingre på at den får en trekantet facon.
  • Fugt den ene ende af hver pølse en anelse med en våd finger og saml pølserne til ringe.
  • Lav en kugle i passende størrelse til toppen.
  • Placér ringene og kuglen på en bageplade beklædt med bagepapir og brug en tallerken/låg eller lign. til at trykke toppen en smule flad. Dette vil gøre tårnet mere stabilt når at du samler det. Det er en god idé at markere rækkefølgen på ringene, skriv evt. tal på bagepapiret.
  • Bag ringene midt i ovnen i ca. 8-12 minutter til at de er let gyldne. Fortvivl ikke hvis at de krakelerer en smule, dette vil ikke kunne ses på det færdige resultat.
  • Lad ringene afkøle helt, stil dem gerne på køl før at du samler og pynter dem.
Jeg valgte at pynte mit tårn helt enkelt med sprøjteglasur: de klassiske "glasurtunger" og et par guld-krymmel-kugler på toppen.

Kransekagestænger med nougat:
  • Kom nougaten i en engangssprøjtepose og smelt den en smule i mikroovnen. 15-25 sekunder skulle kunne gøre det.
  • Rul en pølse af kransemassen og rul den flad med en kagerulle.
  • Klip hul i sprøjteposen og læg en stribe nougat i midten af kransekagestangen. Hold ca. 1-2 cm. fri i hver ende.
  • Fold siderne hen over nougaten og luk dem sammen på toppen, så stangen bliver trekantet.
  • Placér stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag stængerne i midten af ovnen i 8-12 minutter til at de er let gyldne.
  • Lad stængerne køle helt af, stil dem gerne på køl før at du pynter dem.
Jeg valgte at pensle bunden af stængerne med smeltet mørk chokolade og så pynte med klassiske glasurtunger af sprøjteglasur.

Kransekagekonfekt:
  • Tilsæt 1-2 ekstra æggehvider til massen, hvis at den er for tyk til at kunne sprøjtes ud af en stjernetyl i en sprøjtepose.
  • Kom massen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt små "toppe" ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag "toppene" i 8-12 minutter til at de er let gyldne.
  • Lad din kransekagekonfekt afkøle helt, stil dem gerne på køl før at du pynter dem.
Jeg valgte at dyppe bundene af min kransekagekonfekt i smeltet mørk chokolade, sætte en lille klat glasur på toppen og så en enkelt lille guld-krymmel-kugle, som prikken over i'et.


Mit kransekagetårn.

Kransekagestænger med nougat og kransekagekonfekt.
Her i selskab med nogle "clock-cookies",
som jeg bagte i anledningen af vores nytårsfest. Det er blot
en portion basis småkager pyntet som ure.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar