28. januar 2015

Koldhævede chokoladeboller.

(12-14 stk.)

Ingredienser:
500 g. hvedemel
2 dl. yoghurt naturel
3 dl. koldt vand
1 tsk. salt
25 g. gær
2 spsk. sukker
120 g. grofthakket mørk chokolade

Fremgangsmetode:
  • Bland vand, sukker og yoghurt i en skål.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt mel og salt og rør dejen godt igennem.
  • Vend chokoladen i dejen.
  • Smør en smule olie på dejens overflade.
  • Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 10-12 timer.
  • Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Form rustikke boller med en ske eller hænderne, det kan være en fordel at gøre ske/hænder våde, da dejen er meget klistret.
  • Bag bollerne i ca. 15 minutter alt afhængig af størrelsen. De skal være gyldne og lysebrune på toppen og under bunden og det skal lyde hult når du "banker" under bunden på dem.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Lækre og syndige chokoladeboller. Hvis at man er presset mht. til tiden kan man også lade dejen hæve 2-3 timer ved stuetemperatur og derefter bage dem som beskrevet.

Dej-klatter...
...forvandlet til fantastiske chokoladeboller!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar