28. januar 2015

Cookies á la gulerodskage.

(20-25 stk.)

Ingredienser:
160 g. mel
45 g. havregryn
0,75 tsk. natron
0,5 tsk. kanel
0,25 tsk. ingefær
0,25 tsk. salt
115 g. blødt smør
170 g. sukker
30 g. brun farin
1 æg
1 tsk. vanillesukker
125 g. revet gulerod

Fremgangsmetode:
  • Pisk smør, brun farin og sukker sammen.
  • Pisk ægget i.
  • Bland hvedemel, havregryn, salt, vanillesukker, krydderier og natron i en anden skål.
  • Pisk ved lav hastighed de tørre ingredienser sammen med de våde.
  • Rør det revne gulerod i dejen.
  • Sæt dejen i køleskabet i et par timer eller i fryseren i 20-30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Tag 1 tsk. til 1 spsk. dej (afhængig af hvor store du vil have dem) og placér den på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at have godt mellemrum mellem dine cookies.
  • Bag i 12-15 minutter til kanten er gylden.
  • Lad dem stå et par minutter på bagepladen når du har taget dem ud, men flyt dem derefter til en bagerist, da de ellers vil sætte sig ret godt fast på bagepladen.
  • Lad dine cookies køle helt af på en bagerist, før at de opbevares i en lufttæt beholder i ét lag, eller med bagepapir imellem lagene.
Disse cookies er en hybrid mellem cookies og gulerodskage, da de bliver en smule seje som cookies, men stadig er bløde og kage-agtige i midten. Næste gang at jeg laver dem vil jeg lave dem til sandwich-cookies med flødeoste-frosting imellem for at skabe en endnu mere gulerodskage-agtig fornemmelse.

Friskbagte cookies.
En kage-agtig midte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar