28. januar 2015

Cookies med havregryn, peanuts og M&Ms.

(20 stk.)

Ingredienser:
190 g. sukker
2 spsk. sirup
115 g. blødt smør
1 æg
125 g. hvedemel
140 g. havregryn
1,5 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
0,25 tsk. salt.
150 g. M&Ms med peanuts

Fremgangsmetode:
  • Pisk smør, sirup og sukker sammen.
  • Pisk ægget i.
  • Bland hvedemel, havregryn, salt, vanillesukker og bagepulver i en anden skål.
  • Pisk ved lav hastighed de tørre ingredienser sammen med de våde.
  • Læg M&Ms'ene i en plastikpose, luk den og knus dem groft med en kagerulle. Du kan også give dem en hurtig tur i en food processor eller mini-hakker.
  • Vend de knuste M&Ms i dejen.
  • Stil dejen i køleskabet i minimum 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Tag ca. en spsk. dej, rul den til en kugle og placér den på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den lidt flad. Sørg for at have godt mellemrum mellem dine cookies, da de spreder sig en del.
  • Bag i 10-12 minutter til kanten er let gylden. De vil se meget ubagte ud i midten, men det skal de være, de sætter sig meget når de er kølet ned.
  • Lad dem stå et par minutter på bagepladen når du har taget dem ud, men flyt dem derefter til en bagerist, da de ellers vil sætte sig ret godt fast på bagepladen.
  • Lad dine cookies køle helt af på en bagerist, før at de opbevares i en lufttæt beholder.
Cookies'ene vil, når de stadig er lune, være ret bløde, men når de er afkølede vil de blive sprøde udenpå og seje indeni. Hvis man ikke kan tåle peanuts, kan man bare bruge almindelige M&Ms eller chokoladeknapper/hakket chokolade. Størrelsen på cookies'ene kan også varieres, jeg fik 23 stk. ud af denne opskrift, men forærede med det samme én væk til min nysgerrige nabo, som snusede rundt og komplimenterede duften.

Ind på række, cookies!


Haps, de blev spist til en kop te.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar