28. januar 2015

Cookies med havregryn og rosiner.

(ca. 28 stk.)
Ingredienser:
65 g. sukker
45 g. brun farin
85 g. havregryn
115 g. blødt smør
100 g. hvedemel
0,25 tsk. salt
0,5 tsk. natron
0,5 tsk. vanillesukker
0,3 dl. vand
1-2 håndfulde rosiner

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Bland mel, natron, havregryn, salt og vanillesukker i en skål.
  • I en anden skål, pisk smør og de to slags sukker godt sammen.
  • Tilsæt de tørre ingredienser og vandet og rør dejen godt sammen.
  • Vend rosinerne i dejen.
  • Placér portioner af dej (ca. 1 teskefuld hver) på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem let flade. Sørg for at have mellemrum mellem portionerne.
  • Bag i 8-10 minutter til gyldne.
  • Lad cookiesne afkøle et par minutter på bagepladen og flyt dem derefter til en bagerist og lad dem afkøle helt.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.
Sprøde og seje cookies med en karamelliseret smag og god sødme fra rosinerne. Hvis at man ikke er til rosiner, kan de sagtens udskiftes med nødder eller måske chokoladeknapper.

Disse cookies kan vist kun beskrives som "chewy".
Haps haps!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar