28. januar 2015

Bananpandekager med havregryn.

(ca. 6 små pandekager)

Ingredienser:
1 meget moden banan
70 g. hvedemel
45 g. havregryn
1 spsk. honning eller sukker
175 ml. mælk
0,25 tsk. bagepulver
Lidt salt
Olie/smør til stegning

Fremgangsmetode:
  • Mos bananen eller giv den en tur med stavblenderen.
  • Bland mel, havregryn, salt, sukker og bagepulver i en skål.
  • Bland mælk og banan-mos i en anden skål.
  • Hæld de våde ingredienser sammen med de tørre.
  • Pisk dejen grundigt til at der ikke er klumper i dejen. (udover havregrynene selvfølgelig)
  • Hæld omkring 0,5 dl. dejen på en varm pande med en smule fedtstof ved medium varme og bag pandekagen i ca. 1-2 minutter på hver side. Du kan se at pandekagen skal vendes, når at der dannes små bobler i overfladen.
  • Læg de færdige pandekager på en tallerken med alufolie over, sådan at de holder sig lune.
Lækre, tykke og bløde pandekager med en mild smag af banan og en god mættende snack takket være havregrynene. Du kan opleve at dejen tykner lidt, imens at du bager pandekagerne, men så er det bare at tynde den lidt ud med en smule mælk eller vand. Pandekagerne er lækre serveret med ahornsirup, Nutella eller peanutbutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar