28. januar 2015

Småkager med havremüesli og honning.

(ca. 28 stk.)

Ingredienser:
150 g. havremüesli
65 g. hvedemel
120 g. sukker
2 spsk. sirup eller flydende honning
115 g. blødt smør
0,25 tsk. salt
0,25 tsk. natron
0,5 tsk. vanillesukker
Evt. 1 spsk. vand

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Pisk smør, sukker og sirup/honning godt sammen.
  • Tilsæt müesli, hvedemel, natron, salt og vanillesukker og rør dejen sammen. Hvis dejen er for tør kan man tilsætte en spsk. vand ad gangen til at dejen har den ønskede konsistens.
  • Tag portioner af dejen (ca. 1 spsk.) og form dem en smule.
  • Placér portionerne med rigeligt mellemrum på en bageplade beklædt med bagepair og tryk dem let med en gaffel.
  • Bag småkagerne i 8-10 minutter til at de er gyldne.
  • Lad småkagerne køle af på en bagerist.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.
Sprøde og knasende småkager, som minder meget om den slags, som man kender som "havreflager". Egner sig godt til en god kop kaffe eller måske i en flot kagedåse som værtinde-gave?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar