28. januar 2015

Scones med havregryn og rosiner.

(12 stk.)

- Målene er lidt sjove, da de er "oversat" fra engelske mål.

Ingredienser:
213 g. mel
113 g. havregryn
2 spsk. brun farin
3 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
0,75 tsk. natron
0,5 tsk. salt
170 g. koldt smør
1 dl. yoghurt naturel
0,6 dl. vand
En lille håndfuld rosiner (kan udelades)

Fremgangsmetode:
  • Bland mel, sukker, salt, havregryn, bagepulver og natron sammen i en skål.
  • Gnid smøret ind i melblandingen til at massen er ensartet og smuldret.
  • Bland yoghurt og vand i en anden skål.
  • Tilsæt de våde ingredienser og rosinerne til melblandingen.
  • Bland dejen til at den lige netop hænger sammen. Undgå at røre mere ved dejen end højest nødvendigt.
  • Sæt dejen på køl i 10 minutter..
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord i ca. 2 cm. tykkelse.
  • Skær dejen i 12 firkanter og placér dem på en bageplade med mellemrum imellem.
  • Pensl med mælk.
  • Bag i omkring 20 minutter eller til at de er gyldne og gennembagte.
  • Lad dine scones køle af på en bagerist og nyd dem lune.
Jeg ser rigtig mange muligheder med denne opskrift, jeg skal bestemt eksperimentere med måske at tilsætte hakket chokolade, æblestykker/kanel eller andre spændende ting.

Lige fra ovnen.

Mums, virkelig gode scones

Ingen kommentarer:

Send en kommentar