28. januar 2015

Chocolate chip cookies uden æg.

(ca. 15-18 stk.)

Ingredienser:
100 g. sukker
2 spsk. sirup
75 g. blødt smør
110 g. hvedemel
0,25 tsk. salt
0,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. vanillesukker
1 spsk. vand
75 g. hakket chokolade eller chokoladeknapper

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Bland mel, bagepulver, salt og vanillesukker i en skål.
  • I en anden skål, pisk smør, sirup og sukker godt sammen.
  • Tilsæt de tørre ingredienser og vandet og pisk dejen godt sammen.
  • Vend chokoladen i dejen.
  • Placér portioner af dej (ca. 1 teskefuld hver) på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at have mellemrum mellem portionerne, de flyder ud af sig selv.
  • Bag i ca. 15 minutter til gyldne i kanterne.
  • Lad cookiesne afkøle et par minutter på bagepladen og flyt dem derefter til en bagerist og lad dem afkøle helt.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.
Knasende på ydersiden, seje og bløde i midten og med store stykker chokolade hele vejen igennem. De vil virke ret bløde og ubagte når at de tages ud af ovnen, men de sætter sig når de er kølet lidt af. En rigtig god løsning, hvis at man står og har lyst til klassiske chocolate chip cookies, men er løbet tør for æg. Men jeg advarer, de dufter helt fantastisk når at de er i ovnen, så hvis at du bor i en opgang får du nok besøg af dine naboer.

Dej-klumper.
Friskbagte cookies.
Mums.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar