28. januar 2015

Banankage uden æg.

Denne portion passer til en lille bradepande eller rund form (ca. 25 cm. i diameter). En dobbelt portion passer til ovnens bradepande.

Ingredienser:
190 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
150 g. sukker
60 g. smeltet smør
1 tsk. vanillesukker
0,5 dl. neutral olie
320 g. meget moden banan (ca. 3 store eller 4 små)

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Mos bananerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen.
  • Bland alle ingredienserne i en skål.
  • Pisk sammen til at dejen er ensartet og uden klumper.
  • Hæld dejen i en smurt form.
  • Bag i ca. 20-25 minutter eller til at en tandstik kan stikkes ned i kagens midte og trækkes op uden at våd dej hænger ved.
Svampet og saftig banankage, som kan smækkes sammen på under en time. Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen, den vil stadig være lækker dagen efter. Istedet for at bage den i en form, kan man også fylde dejen i muffinforme og lægge dem i fryseren og så har man en hurtig snack, hvis at man lige får lyst til kage en sen aften.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar