28. januar 2015

Marmorkage.

Denne portion passer til en lille bradepande eller rund form (ca. 25 cm. i diameter). En dobbelt portion passer til ovnens bradepande.

Ingredienser:
250 g. hvedemel
100 g. smeltet margarine eller smør
2 dl. kogende vand
200 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
1-2 spsk. kakaopulver

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Bland hvedemel, sukker, bagepulver og vanillesukker i en skål.
  • I en anden skål, hæld det kogende vand over margarinen og smelt det sammen.
  • Hæld det våde over de tørre ingredienser og pisk sammen til at dejen er ensartet.
  • Del dejen i 2 skåle og tilsæt kakaopulveret til den ene halvdel.
  • Hæld den lyse dej i en smurt form og hæld den brune dej ovenpå.
  • Træk en kniv rundt i dejene for at skabe marmorering.
  • Bag i ca. 20-25 minutter eller til at en tandstik kan stikkes ned i kagens midte og trækkes op uden at våd dej hænger ved.
Svampet og saftig kage, som tager kegler imens at den stadig er lun, men bestemt heller ikke er hverken dårlig eller tør på andendagen.

Før bagning.
Lun marmorkage, ret nostalgisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar