28. januar 2015

Koldhævede boller.

(ca. 16 stk.)

Ingredienser:
600 g. hvedemel
4 spsk. olie
5 dl. koldt vand
1 tsk. salt
15 g. gær

Fremgangsmetode:
  • Bland vand og olie i en skål.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt mel og salt og rør dejen godt igennem.
  • Smør en smule olie på dejens overflade.
  • Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 10-12 timer.
  • Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Form rustikke boller med en ske eller hænderne, det kan være en fordel at gøre ske/hænder våde, da dejen er meget klistret.
  • Bag bollerne i ca. 12 minutter alt afhængig af størrelsen. De skal være gyldne og lysebrune på toppen og under bunden og det skal lyde hult når du "banker" under bunden på dem.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Man kan med fordel lave dejen om aftenen, stille den til hævning natten over og så bage bollerne om morgenen og så er der nybagte boller til morgenmaden. Bollerne er også gode som sandwichboller, især hvis at man erstatter halvdelen af melet med durummel. Bollerne er fryseegnede.

Før bagning.
Direkte fra ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar