28. januar 2015

Pitabrød med durummel.

(10-12 stk.)
Ingredienser:
350-400 g. hvedemel
1 dl. yoghurt naturel
70 g. durummel
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
2 dl. vand
25 g. gær
Lidt mælk til pensling.

Fremgangsmetode:
  • Bland yoghurt og vand og lun det lidt i mikroovnen eller i en lille gryde.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt salt, sukker, durummel og 350 g. af hvedemelet og rør dejen godt sammen. Forsæt med at tilføre med til at dejen slipper skålen.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den godt i 5-7 minutter til at den er smidig og glat.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 60 minutter.
  • Slå dejen ned og del den i 10-12 stykker alt afhængig af hvor store at du ønsker pitabrødene.
  • Form hvert stykke til en bolle og rul dem ud til en tykkelse af ca. 0,5 cm.
  • Drys en smule durummel på en bageplade og placer pitabrødene med godt med mellemrum imellem.
  • Lad pitabrødene hæve igen i 15-20 minutter imens at ovnen varmes op til 240 grader. varmluft.
  • Vend forsigtigt pitabrødene og pensl dem med mælk inden at i bages i 6-9 minutter.
  • Tag ikke pitabrødene ud før at de er hævet op og let gyldne på overfladen.
  • Lad pitabrødene køle på en bagerist. 
Nyd pitabrødene med lækkert fyld med det samme eller smid dem i fryseren og varm dem op i ovn/mikroovn, når at du lige mangler et hurtigt og nemt måltid.

Før bagning.
Hævet op og klar til at blive fyldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar