28. januar 2015

Bløde, sammenhængende boller.

(12-16 stk. afhængig af størrelsen)

Ingredienser:

Fordej:
250 ml. lunkent vand
130 g. mel
10 g. gær

Dej:
20 g. gær
190 ml. vand
2 spsk. honning
Ca. 500 g. hvedemel
1 spsk. salt

Fremgangsmetode:

Fordej:
  • Opløs gæren i vandet.
  • Rør melet i.
  • Dæk skålen til og lad fordejen hæve et lunt sted i 60 minutter.
Dej:
  • I en anden skål, opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt honning og salt.
  • Rør blandningen i fordejen.
  • Begynd at tilsætte melet lidt ad gangen til at dejen er sammenhængende og slipper skålen.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til at den er blød og smidig.
  • Dæk skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 20 minutter.
  • Form boller af dejen og placér dem tæt sammen i en form eller på en bageplade.
  • Lad bollerne hæve under et fugtigt klæde i 30 minutter eller til at de er vokset sammen.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl evt. bollerne med en blanding af vand og honning og drys med havregryn.
  • Bag bollerne midt i ovnen i 15 til 20 minutter eller til at de er gennembagte. Det skal lyde "hult" når at du banker dem let under bunden.
  • Hvis at du har bagt bollerne i en form, er det vigtigt at du tager dem ud af formen og flytter dem over på en bagerist for at køle af, da der ellers vil dannes kondens, som vil gøre bollerne våde og smattede i bunden.
Ekstremt gode og virkelig luftige boller. Dette er bestemt en af mine favoritopskrifter overhovedet, der er lidt mere arbejde grundet fordejen, men det er bestemt dét værd! Honningen giver en anden dybde i smagen end sukker gør og trods de 30 g. gær, så smager bollerne overhovedet ikke af det. Bollerne er både gode til sødt og salt pålæg og de kan nedfryses med godt resultat.



Ikke et øje tørt, vel?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar