28. januar 2015

Bløde boller.

(ca. 20 stk.)

Ingredienser:
600-800 g. hvedemel
1 dl. olie
2,5 dl. lunkent vand
1,5 dl. yoghurt naturel
0,5 tsk. salt.
3 spsk. sukker
50 g. gær

Fremgangsmetode:
  • Bland sukker, salt, yoghurt, vand og olie sammen i en skål.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt først omkring 500 gram mel og fortsæt med at tilføje mere mel til dejen er smidig. Dejen må hellere være en smule klistret end for tør.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til den er blød og elastisk.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
  • Form dejen til boller og placér dem på en bageplade med god plads imellem.
  • Lad bollerne hæve igen et lunt sted under et fugtigt klæde, gerne i 60 minutter, men hvis du har travlt kan 40 minutter gøre det.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl boller med enten mælk (for blød skorpe) eller æg (for sprød og blank skorpe).
  • Bag bollerne i 12-18 minutter alt afhængig af størrelsen. De skal være gyldne og lysebrune på toppen og under bunden og det skal lyde hult når du "banker" under bunden på dem.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Så er der kun tilbage at nyde de nybagte, bløde boller enten som de er eller med pålæg.

Tip: Dette er en basis opskrift så her er der et par gode variationer, som du kan tilføje til dejen:
  • 200 g. revet gulerod.
  • Rosiner.
  • Hakket chokolade.
  • Kerner eller frø efter smag.
  • Udskift halvdelen af melet med havregryn eller en anden meltype.

Jeg penslede mine boller med mælk.

Luftig og blød krumme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar