28. januar 2015

Pizzasnegle.

10 stk. store snegle

Ingredienser:

Dej:
200 g. hvedemel
100 g. durummel
15 g. gær
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
180 ml. lunkent vand
2,5 spsk. olie

Tomatsauce:
400 g. flåede tomater
2 spsk. tomatkechup
0,5 tsk. sukker
0,5 tsk. æbleeddike
Salt og peber
Evt. oregano

Fyld:
80 g. skinkestrimler
100 g. revet ost
1 stk. lille rødløg, hakket

Fremgangsmetode:

Tomatsauce:

  • Blend de flåede tomater med en stavblender.
  • Hæld de blendede tomater, tomatketchup, sukker og æbleeddike i en lille gryde.
  • Lad tomatsaucen simre over lav varme til at det er reduceret og tyknet, det tager ca. 60-80 minutter.
  • Smag til med salt og peber og tag tomatsaucen af varme.
  • Lad den køle ned til stuetemperatur.

Dej:

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt salt, sukker og olie.
  • Rør melet i og vend dejen ud på et meldrysset bord.
  • Ælt dejen godt igennem.
  • Lad dejen hæve tildækket i minimum 60 minutter et lunt sted.
Snegle-samling:
  • Slå dejen ned og rul den ud til et rektangel i ca. 0,5 cm. i tykkelsen.
  • Smør tomatsauce ud over dejen.
  • Fordel ost, skinke og rødløg over dejen. Lad ca. 1 cm. være fri på den ene af de lange sider.
  • Rul dejen fra den lange side med fyld.
  • Gør den "nøgne" dej på den anden lange side lidt fugtig med en våd finger og tryk sømmen let sammen.
  • Skær rullen i skiver af ca. 2-3 cm.
  • Placér sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Dæk sneglene med et klæde og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Bag sneglene i 18-22 minutter til at de er gennembagte og osten er gylden på toppen.
  • Nyd sneglene lune.
Supergode pizzasnegle, som er velegnede både til aftensmad eller i madpakken. Man behøver selvfølgelig ikke at lave sin tomatsauce selv og man kan også bruge lige dét fyld, som man man bedst kan lide. Man kan med fordel lave en stor portion og nedfryse pizzasneglene og tage dem op efter behov.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar