28. januar 2015

Scones.

(10-12 stk.)

Ingredienser:
300 g. hvedemel
120 g. koldt smør
20 g. sukker
0,5 dl. vand
0,75 dl. yoghurt naturel
1 stort æg
2,5 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Fremgangsmetode:
  • Bland mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål.
  • Gnid det kolde smør ud i melblandingen til at massen er ensartet og smuldret.
  • Stil det i køleskabet i 10 minutter.
  • Bland æg, vand og yoghurt i en anden skål og stil også det i køleskabet i 10 minutter.
  • Forvarm ovnen til 185 grader.
  • Bland de våde og de tørre ingredienser, men ælt det ikke mere end højst nødvendigt.
  • Når dejen kun lige hænger sammen og er en smule klistret, stilles den i køleskabet igen i 10 minutter.
  • Rul den afkølede dej ud på et meldrysset bord (ca. 1,5 cm. tykt) og stik scones ud med en udstikker eller et glas og placer dem på en bageplade. Du kan også bare forme dejen til boller og trykke dem flade.
  • Bag i 8 minutter og sænk derefter varmen til 170 grader.
  • Bag færdigt i 10-15 minutter eller til at de er gyldne og gennembagte.
  • Lad de varme scones afkøle på en bagerist.
Nyd dine scones lune eller kolde, som de er eller med smør og marmelade eller som englænderne med "jam and clotted cream".

Direkte fra ovnen.

"Smuldret" og fast i krummen, som en scone skal være.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar