28. januar 2015

Koldhævede durum-flutes.

(3 store stk.)

Ingredienser:
400 g. hvedemel
150 g. durummel
1 spsk. sukker
4 dl. koldt vand
1 tsk. salt
12 g. gær

Fremgangsmetode:
  • Bland vand, sukker og salt i en skål.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt de to slags mel og rør dejen godt igennem.
  • Smør en smule olie på dejens overflade.
  • Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 10-14 timer.
  • Forvarm ovnen til 235 grader.
  • Form rustikke flutes, det kan være en fordel at gøre ske/hænder våde, da dejen er meget klistret.
  • Lav 4-6 skrå snit i overfladen.
  • Bages i ca. 15-20 minutter alt afhængig af størrelsen. De skal være gyldne og lysebrune på toppen og under bunden og det skal lyde hult når du "banker" under bunden på dem.
  • Afkøles på en bagerist.
Lækre flutes med sprød skorpe og sej krumme. De er særdeles velegnede, som tilbehør til varme retter, men er også gode som sandwichbrød. Jeg serverede dem med hjemmelavet hvidløgssmør til en omgang lasagne. Brødene kan nedfryses.

Dejen efter 14 timers hævning.
Inden at mine flutes kom i ovnen, de er formet af Far.
Lækre, friskbagte flutes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar