27. januar 2015

Cookies med havregryn og SMARTIES.

(ca. 30 stk.)

Ingredienser:
115 g. blødt smør
50 g. brun farin
150 g. sukker
2 spsk. yoghurt naturel
1 spsk. olie
0,5 tsk. vanillesukker
0,25 tsk. salt
140 g. havregryn
125 g. mel
0,5 tsk. natron
100 g. SMARTIES (M&Ms kan sagtens bruges også)

Fremgangsmetode:
  • Pisk smør, farin og sukker godt sammen.
  • Tilsæt yoghurt og olie og pisk igen.
  • Tilsæt mel, natron, havregryn, salt og vanillesukker og rør dejen sammen. Hvis at dejen er for tør, kan man tilsætte en anelse mere yoghurt.
  • Rør SMARTIES i dejen.
  • Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 2 timer. Man kan sagtens lade dejen hvile helt op til 24 timer, men de færreste kan vente så længe.
  • Tag portioner (ca. 1. spsk) af dejen og rul dem til kugler.
  • Placér kugler på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem flade.
  • Bag dine cookies i ca. 9-11 minutter til at de er gyldne. Ønskes seje og blade cookies, så tag den ud når at kanten lige et let gylden og midten stadig virker underbagt. Ellers giv dem et par minutte mere for en mere knasende og sprød cookie.
  • Afkøles på en bagerist.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.
Super gode og nemme cookies, som er svære at få til at fejle. Man kan eksperimentere med bagetiden, for at nå frem til hvordan at man personligt foretrækker dem. Jeg lader mine bage i omkring 10 minutter, så at de er prøde, men stadig en smule seje i midten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar