28. januar 2015

Sprøde cookies med cornflakes.

(20-25 stk.)
Ingredienser:
125 g. hvedemel
125 gram cornflakes
125 g. smør
1 spsk. sirup
30 g. brun farin
120 g. sukker
0,5 tsk. natron
1 spsk. vand

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Bland mel, natron og cornflakes i en skål.
  • Knus cornflakesene lidt med hænderne.
  • Smelt sukker, brun farin, sirup, vand og smør i en gryde ved lav varme.
  • Hæld den varme blanding over de tørre ingredienser.
  • Bland det hele godt sammen.
  • Placér spiseskefulde af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er god plads mellem hver skefuld.
  • Tryk hver skefuld lidt flad med fingeren eller en gaffel.
  • Bag i ca. 10 minutter til cookies'ene er gyldne.
  • Lad dem afkøle lidt på bagepladen og flyt dem derefter til en bagerist for at afkøle helt.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.
Når disse cookies er nybagte er de seje i midten, men når de er afkølede bliver de meget knasende og sprøde. Man kan sagtens udskifte cornflakes med samme mængde müesli, havregryn, havrefras eller måske endda rugflager. Kun fantasien sætter grænser.

Gyldne og sprøde...
...lige til at blive glad af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar