28. januar 2015

Småkager med banan og havregryn.

(ca. 30 stk. i mellemstørrelse)

Ingredienser:
1 meget moden banan
220 g. hvedemel
20 g. havregryn
80 g. sukker
100 g. blødt smør
0,5 tsk. bagepulver
0,25 salt
0,5 tsk. vanillesukker

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Pisk smør og sukker sammen i en skål.
  • Mos bananen eller giv den en tur med stavblenderen.
  • Pisk bananen i.
  • Bland mel, bagepulver, salt, havregryn og vanillesukker i en anden skål.
  • Pisk de tørre ingredienser sammen med de våde.
  • Saml dejen med hænderne, tilsæt evt. idt ekstra mel hvis at dejen er for klistret.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den til at den er sammenhængende.
  • Rul dejen tyndt ud, ca. 0,5 cm, på et meldrysset bord og skær eller stik småkagerne ud i den ønskede form.
  • Placér småkagerne på en bageplade og bag dem i 12-15 minutter til at de er gyldne.
  • Lad småkagerne køle helt af på en bagerist, før at de opbevares i en lufttæt beholder.
Sprøde og let søde småkager med en mild smag af banan. De gør sig rigtig godt til en kop varm chokolade, da banan/chokolade kombinationen jo bare kan ét eller andet helt særligt. Jeg kunne forestille mig at en omgang kakaoglasur på toppen bestemt heller ikke ville gøre nogen skade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar