28. januar 2015

Pirogger med oksekødsfyld.

8 stk små pirogger.

Ingredienser:

Dej:
ca. 300 g. hvedemel
2 dl. lunkent vand
25 g. gær
1 tsk. salt
1,5 spsk. olie
1 tsk. sukker

Fyld:
200 g. hakket oksekød
1 løg
1-2 dl. frosne ærter
Salt og peber
Lidt olie til at stege i

Fremgangsmetode:

Dej:
  • Bland vand, olie, salt og sukker i en skål.
  • Opløs gæren heri.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til at den er blød og elastisk.
  • Dæk dejen med et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.
Fyld:
  • Svits løgene på en pande i lidt olie.
  • Tilsæt kødet og steg det til at det er gennestegt.
  • Tilsæt ærterne, smag til med salt og peber og varm det igennem.
  • Hæld kødfyldet over i en skål og lad det køle af.
Pirogger:
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Del dejen i 8 stykker og form stykkerne til kugler.
  • Rul hver kugle ud til en cirkel der er ca. 0,5 cm. tyk.
  • Læg ca. 2 spsk. af fyldet på den ene havdel af cirklen og fold den anden halvdel henover.
  • Tryk sømsiden godt sammen med en gaffel.
  • Pensl evt. med æg, så piroggerne bliver flot blanke.
  • Bag i ca. 25 minutter og lad dem køle af i 5 minutter før servering.
Fyldet kan varieres i uendelighed, det er kun fantasien der sætter grænser. Man kan også sagtens udskifte noget af hvedemelet med grovere mel eller drysse piroggerne med sesamfrø efter pensling. De kan også sagtens nedfryses og tøes op i mikroovnen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar