28. januar 2015

Kringle med creme.

(1 stor eller 2 små kringler)

Ingredienser:

Dej:
15 g. gær
0,75 dl. lunkent vand
20 g. sukker
0,25 tsk. salt
0,25 tsk. kardemomme
20 g. smeltet smør
1 æg
225 g. mel


Fyld:
0,5 brev bagestabil kagecreme-pulver.
2 dl. mælk

Fremgangsmetode:

Fyld:
  • Bland kagecreme-pulveret med mælken.
  • Pisk grundigt i 3-5 minutter.
  • Stil cremen på køl indtil brug.
Kringle:
  • Bland vand, sukker og smør i en skål.
  • Opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, æg, kardemomme og salt.
  • Tilsæt melet.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til den er blød og elastisk.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 60 minutter.
  • Slå dejen ned og rul den ud i et stort rektangel eller del den i to og lav to mindre rektangler. (ca. 0,5 cm. tykke).
  • Rør cremen igennem og smør en stribe creme i midten af rektanglet/rektanglerne. Lad 1-1,5 cm. være fri i hver ende.
  • Skær/klip skrå strimler i dejen på hver side af fyldet og fold skiftevis strimlerne ind over hinanden. Pensl med lidt vand mellem hvert fold for at "lime" sømmene sammen.
  • Lad kringlen/kringlerne hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl kringlen/kringlerne med mælk eller æg og drys evt. med perlesukker.
  • Bag kringlen/kringlerne i ca. 15 minutter til gennembagte og gyldne.
  • Afkøles på en bagerist.
Skøn, snasket kringle med en mild smag af kardemomme. Istedet for kringler kan man også bruge dejen til cremeboller, kanelstænger, æblestænger el. lign. Man kan faktisk fylde dem med hvad som helst, kun fantasien sætter grænser. Jeg var løbet tør for perlesukker, så jeg brugte en rest sølv perlesukker-lignende krymmel, som at jeg havde stående. Jeg lavede to små kringler og smed den ene i fryseren og så er der nem kage hvis at jeg skulle få gæster og ikke have tid til at bage.

Folde, folde, folde.
Penslet, drysset og klar til ovnen.
Et ret flot resultat af et førstegangsforsøg,
hvis at jeg selv skal sige det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar