28. januar 2015

Grunddej til småkager.

(ca. 35 stk. i mellemstørrelse)
Ingredienser:
190 g. hvedemel
100 g. sukker
115 g. blødt smør
1 tsk. bagepulver
0,5 æg
1 tsk. vanillesukker

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Pisk smør og sukker sammen i en skål.
  • Pisk ægget i.
  • Bland mel, bagepulver og vanillesukker i en anden skål.
  • Pisk de tørre ingredienser sammen med smør, æg og sukker.
  • Saml dejen med hænderne, tilsæt evt. en tsk. vand ad gangen, hvis blandingen er for tør.
  • Rul dejen tyndt ud, ca. 0,5 cm, og skær eller stik småkagerne ud i den ønskede form.
  • Placér småkagerne på en bageplade og bag dem i 8-12 minutter til at de er gyldne.
  • Lad småkagerne køle helt af på en bagerist, før at de opbevares i en lufttæt beholder.
Sprøde og let søde småkager med en mild smag af vanille. Dejen er ekstremt nem at have med at gøre og kan varieres ved at man eksempelvis kan tilføje et par spsk. kakaopulver, et par spsk. citronsaft eller et par dråber essens. Kagerne er rigtig fine pyntet med glasur, men personligt foretrækker jeg dem uden.

Småkager til afkøling.
Klar til at spise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar