28. januar 2015

Gulerodskage uden æg.

Denne portion passer til en lille bradepande eller rund form (ca. 25 cm. i diameter). En dobbelt portion passer til ovnens bradepande.

Ingredienser:
45 g. brun farin.
160 g. sukker
60 g. blødt smør
3 spsk. olie
1 tsk. vanillesukker
0,5 tsk. salt 
0,5 tsk. kanel
160 g. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
1 dl. yoghurt naturel
1,5 dl. vand
100 g. revet gulerod

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk smør, olie og de to slags sukker sammen.
  • Bland hvedemel, salt, kanel, bagepulver og vanillesukker i en anden skål.
  • Bland vand og yoghurt.
  • Tilsæt skiftevis de våde og de tørre indgredienser i sukker/smør blandingen.
  • Rør de revne gulerødder i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt form.
  • Bag i ca. 45-50 minutter eller til at en tandstik kan stikkes ned i kagens midte og trækkes op uden at våd dej hænger ved.
  • Lad kagen køle af på en bagerist
Svampet og meget saftig kage med en let, krydret smag af kanel. Jeg vil mene at det bestemt ikke ville gøre kagen dårligere at tilsætte lidt nelliker, ingefær eller muskat for at give den lidt ekstra krydderi. Man kan også smide en håndfuld rosiner i, hvis man er af den type, der mener at det hører en gulerodskage til.

Bleg dej.
Efter en tur i ovnen.
Lækker, svampet og stadig lidt lun.
Derfor blev stykket ikke for kønt at se på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar