27. januar 2015

Verdens bedste kagefigurer.

(ca. 5 plader kagefigurer i mellemstørrelse)

Ingredienser:

Dej:
250 g. mørk sirup
100 g. farin
150 g. margarine
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
0.5 tsk. nelliker
2 tsk. natron
1 æg
Ca. 500 g. hvedemel

Pynt:
2 bægre pasteuriserede æggehvider
300-500 g. flormelis
Evt. frugtfarve og krymmel

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Margarine, sirup og farin smeltes sammen i en gryde.
  • Krydderier og natron tilsættes og massen afkøles lidt.
  • Æg og 500 g. hvedemel tilsættes og dejen æltes godt sammen. Hvis at dejen er for klistret, tilsæt da lidt mere mel til at dejen er fast og sammenhængende, men lad den endelig ikke blive tør.
  • Lad dejen hvile køligt natten over eller minimum 8 timer.
  • Ælt dejen godt igennem, så at den er smidig.
  • Rul dejen tyndt ud, ca. 0.3-0.5 cm i tykkelsen, og stik figurer ud.
  • Placér figurerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er lidt afstand mellem hver figur.
  • Bag kagerne i 8-12 minutter, alt afhængig af hvor sprøde at du vil have dem.
  • Lad kagerne afkøle på pladen i et par minutter og flyt dem herefter til en bagerist for at afkøle helt.
  • Pisk æggehvider og 300 g. flormelis sammen med en elpisker og fortsæt med at tilsætte flormelis og at piske indtil at glasuren er sej.
  • Pynt kagerne med glasur og krymmel, kun fantasien sætter grænser!
  • Opbevar dine kager i en lufttæt beholder eller kagedåse.
Denne opskrift har været fast i min familie i så mange år tilbage, som at jeg kan huske. Da min søster og jeg var små, rullede Mor dejen ud og så stak vi kager ud. Mor samler på udstiksformer, så vi har mange at vælge imellem, alt lige fra dødningehoveder til Pippi Langstrømpe og enhjørninger. Når at kagerne så var kølet af, så lavede vi glasur i mindst 4 forskellige farver, havde en masse forskelligt krymmel og så gik vi ellers helt amok med pyntningen.
Kagerne er jule-agtige i smagen, krydrede, men samtidig børnevenlige og dejen er super god at arbejde med.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar