28. januar 2015

Lasagne med bechamelsauce.

(4-6 personer)

Ingredienser:

Kødsauce:
450 g. hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
2 store gulerødder
2 små rødløg
2 fed hvidløg
Tomatkechup
Oregano
Salt
Peber
Evt. en smule vand
Olie til stegning

Bechamelsauce:
50 g. mel
5 dl. mælk
60 g. smør
Muskatnød
Salt
Peber
Evt. en håndfuld revet ost (kan udelades)

Andet:
Revet ost til gratinering
Lasagneplader

Fremgangsmetode:

Kødsauce:
  • Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne.
  • Hæld en smule olie i en sauterpande eller gryde.
  • Svits hvidløg i ca. 30 sekunder og kom herefter kødet i.
  • Brun kødet af.
  • Kom kød og hvidløg i en skål og stil det til side.
  • Kom evt. lidt mere olie i gryden og svits løg og gulerødder i et par minutter.
  • Kom kød og hvidløg tilbage i gryden.
  • Tilsæt flåede tomater og evt. vand til den ønskede konsistens. Hav i tankerne at lasagnepladerne skal have noget væske at "suge" af.
  • Smag til med tomatketchup og krydderier.
  • Lad saucen simre ved lav varme, imens at du laver bechamelsaucen.
Bechamelsauce:
  • Smelt smøret i en gryde ved lav varme, det må ikke blive brunet.
  • Tilsæt mel og pisk grundigt, så at det ikke brænder på.
  • Tilsæt mælk under omrøring, først en smule ad gangen og derefter resten i.
  • Pisk grundigt til at der ikke er klumper.
  • Når saucen begynder at tykne tilsættes ost, hvis at man ønsker og saucen tages af varmen. Hvis at den bliver for tyk, tilsættes lidt ekstra mælk.
Samling af lasagnen:
  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Start med et lag kødsauce i bunden af et ildfast fad, herefter et lag lasagneplader og så et lag bechamel.
  • Fortsæt med at lægge i lag til at der ikke er mere kødsauce.
  • Slut af med et lag af bechamelsaucen.
  • Drys med revet ost efter smag på toppen og giv evt. lasagnen et drys oregano.
  • Sæt lasagnen i ovnen i ca. 30-35 minutter til at den er boblende og gylden i overfladen.
  • Lad lasagnen stå i 5-10 minutter før servering.
Server evt. lasagnen med hjemmebagte durumflutes, hvidløgssmør og en grøn salat.
Kødsauce.
Bechamelsauce.
Lasagneplader med durum.
Før en tur i ovnen.
Boblende og gylden.

Serveret med durum-flute og hvidløgssmør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar